Mangoldové závitky s candátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangoldové závitky s candátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19718 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Candát obecný |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
150 g | Mangold |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř cayenský |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 177,7mg |
Draslík | 237,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Mangold, Pepř bílý, Pepř cayenský, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mangoldové závitky s candátem postup přípravy receptu:
1 | Omyté mangoldové listy krátce povaříme v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a urovnáme je na utěrku. |
2 | Očištěné porce candáta rozmixujeme, přidáme vejce, smetanu, citronovou kůru, cayenský pepř a ještě krátce mixujeme. Ze vzniklé hmoty pomocí lžíce vypichujeme noky, klademe je na listy mangoldu a svineme do závitků. |
3 | Závitky urovnáme na pařák a 6-8 minut zvolna vaříme nad vroucím rybím vývarem. |
Poznámka
Použijeme 8 mangoldových listů.