Koláč Tatin s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč Tatin s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1972 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
6 ks | Jablka |
250 g | Listové těsto |
100 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 143,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč Tatin s jablky postup přípravy receptu:
1 | Formu na koláč vymažeme a vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Jablka omyjeme, oloupeme, jadřince odstraníme a rozkrojíme na čtvrtiny. Kousky jablek vyskládáme do formy řezem dolů do tvaru kruhu. Pokapeme citronovou šťávou. Ve formě zahříváme na silném plameni asi 1minutu, dokud jablka nezískají zlatožlutou barvu. |
3 | Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, položíme na jablka a okraje zahneme směrem dolů. Pečeme asi 30minut. |
4 | Hotový koláč vyklopíme na mělký talíř. |
Poznámka
Listové těsto připravíme viz recept "Listové těsto" nebo použijeme již hotové, mražené