Recept

Koláč s uzeným pstruhem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19720

Ingredience

Náplň
1 ks Cibule
100 g Créme fraiche
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
230 g Pstruh uzený
2 kávová lžička Sirup zázvorový
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 kávová lžička Zázvor celý
Koláč s uzeným pstruhem
1 ks Citrony
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
250 g Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 039kJ
9% Sacharidy 33 g
41% Tuky 31 g
15% Sodík 294 mg
31% Bílkoviny 17 g

Koláč s uzeným pstruhem postup přípravy receptu:

1

Cibuli opékáme 8-10 minut na mírném ohni v pánvi s rozehřátým máslem, pánev odstavíme, vmícháme zelený pepř, zázvorový sirup, zázvor a pstruha.

2

Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, prsty zapracujeme máslo, přidáme 2 lžíce studené vody, žloutek, vypracujeme tuhé těsto, krátce prohněteme a zabalené do potravinářské folie dáme na půl hodiny do ledničky odpočinout.

3

Potom ho rozválíme na tenkou placku, vyložíme jím formu na koláč o průměru 23 cm, několikrát propíchneme, zakryjeme alobalem nebo pečícím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme 12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Odstraníme zátěž i alobal a těsto pečeme ještě 10 minut dozlatova. Vyndáme z trouby, necháme mírně vychladnout, teplotu v troubě snížíme na 180 °C a na upečené těsto naneseme směs s pstruhem.

4

Smícháme žloutky, creme fraiche, petrželku, smetanu ke šlehání, pažitku, sůl a pepř a rozetřeme na směs s pstruhem. Potom dalších 35-40 minut pečeme dozlatova.

5

Před podáváním necháme mírně vychladnout. Porce doplníme míchaným salátem nebo dušenou zeleninou a ozdobíme klínkem citronu a snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept