Jednoduchý recept

Uzená krkovice v jemné omáčce

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19721

Ingredience

2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Tuk
1 kg Uzená vepřová krkovička
2 dl Voda pitná
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 677kJ
1% Sacharidy 3 g
105% Tuky 79 g
0% Sodík 5 mg
58% Bílkoviny 33 g

Uzená krkovice v jemné omáčce postup přípravy receptu:

1

Maso ponoříme do teplé vody, aby se z něj odplavila sůl. Po vyjmutí z vody maso lehce opečeme ze všech stran na tuku.

2

Maso v pekáči dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia. Po 20 minutách přilijeme bílé víno, pekáč přiklopíme - a po dalších 20 minutách přidáme ještě smetanu - a takto zakryté dusíme ještě zhruba hodinu za občasného podlévání a otáčení masa při pečení.

3

Hotové maso ještě necháme před porcováním asi 10 minut pod poklicí. Pokud je potřeba, můžeme omáčku zředit nebo zjemnit další smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept