Uzená krkovice v jemné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená krkovice v jemné omáčce
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 19721 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 kg | Uzená vepřová krkovička |
2 dl | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 16,9mg |
Draslík | 28,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuk, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená krkovice v jemné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Maso ponoříme do teplé vody, aby se z něj odplavila sůl. Po vyjmutí z vody maso lehce opečeme ze všech stran na tuku. |
2 | Maso v pekáči dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia. Po 20 minutách přilijeme bílé víno, pekáč přiklopíme - a po dalších 20 minutách přidáme ještě smetanu - a takto zakryté dusíme ještě zhruba hodinu za občasného podlévání a otáčení masa při pečení. |
3 | Hotové maso ještě necháme před porcováním asi 10 minut pod poklicí. Pokud je potřeba, můžeme omáčku zředit nebo zjemnit další smetanou. |