Doktorova šunka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Doktorova šunka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 19722 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
800 g | Šunka dušená |
1 polévková lžíce | Tuk |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 114,3mg |
Draslík | 131,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Tuk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Doktorova šunka postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na plátky - ty pak z obou stran lehce opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. |
2 | Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku, kterou zředíme bílým vínem, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr - vše cca 15 minut povaříme. |
3 | Nakonec zjemníme smetanou a případně dokořeníme solí, pepřem a zahustíme moukou. |
4 | Omáčkou přelijeme plátky šunky a posypeme zelenou petrželkou. |