Recept

Žampiony plněné bramborovou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19723
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

230 g Brambory
30 g Houby čerstvé
200 g Máslo čerstvé
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
30 g Sýr Ementál (Primátor)
150 ml Vývar zeleninový
8 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 404kJ
8% Sacharidy 28 g
63% Tuky 47 g
13% Sodík 265 mg
37% Bílkoviny 21 g

Žampiony plněné bramborovou směsí postup přípravy receptu:

1

Pokud máme čerstvé houby, stačí je nakrájet na menší kousky.

2

Pokud však budeme vařit ze sušených hub, přelijeme je vroucí vodou a necháme stát 20 minut. Pak vodu z hub slijeme, vymačkáme a nakrájíme na menší kousky.

3

Kostičky brambor vaříme v osolené vodě 15 minut. Pak vodu slijeme a brambory necháme okapat.

4

Ve větší míse rozmačkáme brambory, přidáme houby, rozpuštěné máslo, smetanu, nasekanou pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

5

Připravíme 8 větších žampionů, oddělíme jim nohy, malou lžičkou vydlabeme klobouky a seřízneme je, aby dobře držely na plechu.

6

Vydlabané kousky hub můžeme nasekat a přidat do náplně.

7

Klobouky naskládáme na plech, naplníme směsí brambor a hub, zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme vývarem.

8

Plech zakryjeme alobalem, vložíme do trouby rozehřáté na 220 stupňů Celsia a pečeme 20 minut. Pak alobal sejmeme a pečeme dalších 5 minut.

9

Servíruje ozdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept