Žampiony plněné bramborovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony plněné bramborovou směsí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19723 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
230 g | Brambory |
30 g | Houby čerstvé |
200 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Ementál (Primátor) |
150 ml | Vývar zeleninový |
8 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony plněné bramborovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Pokud máme čerstvé houby, stačí je nakrájet na menší kousky. |
2 | Pokud však budeme vařit ze sušených hub, přelijeme je vroucí vodou a necháme stát 20 minut. Pak vodu z hub slijeme, vymačkáme a nakrájíme na menší kousky. |
3 | Kostičky brambor vaříme v osolené vodě 15 minut. Pak vodu slijeme a brambory necháme okapat. |
4 | Ve větší míse rozmačkáme brambory, přidáme houby, rozpuštěné máslo, smetanu, nasekanou pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
5 | Připravíme 8 větších žampionů, oddělíme jim nohy, malou lžičkou vydlabeme klobouky a seřízneme je, aby dobře držely na plechu. |
6 | Vydlabané kousky hub můžeme nasekat a přidat do náplně. |
7 | Klobouky naskládáme na plech, naplníme směsí brambor a hub, zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme vývarem. |
8 | Plech zakryjeme alobalem, vložíme do trouby rozehřáté na 220 stupňů Celsia a pečeme 20 minut. Pak alobal sejmeme a pečeme dalších 5 minut. |
9 | Servíruje ozdobené petrželkou. |