Vepřové maso po selsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso po selsku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 19724 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 ks | Kedlubna |
4 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
800 g | Vepřová kýta |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 148,7mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 234,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Kedlubna, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Sůl, Tuk, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso po selsku postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém tuku. Přidáme nakrájenou cibuli, dále opékáme a nakonec osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. |
2 | Zeleninu nakrájíme na kostky a do hrnce střídavě skládáme vrstvu masa a vrstvu zeleniny - k tomu přilijeme polovinu vývaru - a zakryté poklicí dusíme v troubě asi hodinu. |
3 | Potom přidáme brambory (také nakrájené na kostky), zalijeme zbývající polovinou vývaru - a dusíme dalších 30 minut. |