Vepřové kotlety Gourmet (labužnické) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety Gourmet (labužnické)
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 19725 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
250 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 621,4mg |
---|---|
Cholesterol | 234,7mg |
Draslík | 545,5mg |
Vláknina | 269,4mg |
Vitamín A | 218,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Rozmarýn sušený, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety Gourmet (labužnické) postup přípravy receptu:
1 | Naklepané kotlety osolíme a opepříme, posypeme mletou paprikou a drceným rozmarýnem. Na rozpuštěném tuku je opékáme po každé straně asi 10 minut. |
2 | Opečené kotlety naskládáme do zapékací misky, která byla předem vymazaná. Nastrouhaný sýr, na kostičky nastrouhanou šunku, vejce, sůl a pepř dobře promícháme a touto směsí potřeme kotlety. |
3 | Pečeme v elektrické troubě na 220 stupňů Celsia. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.