Jednoduchý recept

Krupičná helva

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19728

Ingredience

400 g Cukr krupice
4 kávová lžička Cukr moučkový
50 g Mandle
750 ml Mléko polotučné
170 g Máslo čerstvé
100 g Oříšky piniové
250 g Pšeničná krupice

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,275 kcal
Kilojoule 5 336kJ
46% Sacharidy 167 g
84% Tuky 63 g
0% Sodík 2 mg
34% Bílkoviny 19 g

Krupičná helva postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme a osmažíme na něm piniové oříšky a krupičku. Postupně přiléváme mléko svařené s cukrem. Vše necháme přiklopené 15 minut povařit. Poté odstavíme z plotny a necháme 15 minut odstát.

2

Uvařenou helvu rozdělíme do servírovacích mističek, podáváme posypané moučkovým cukrem a sekanými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept