Krupičná helva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupičná helva
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19728 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
400 g | Cukr krupice |
4 kávová lžička | Cukr moučkový |
50 g | Mandle |
170 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
100 g | Oříšky piniové |
250 g | Pšeničná krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 239,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 7,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Mandle, Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupičná helva postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme a osmažíme na něm piniové oříšky a krupičku. Postupně přiléváme mléko svařené s cukrem. Vše necháme přiklopené 15 minut povařit. Poté odstavíme z plotny a necháme 15 minut odstát. |
2 | Uvařenou helvu rozdělíme do servírovacích mističek, podáváme posypané moučkovým cukrem a sekanými mandlemi. |