Jemné jablečné koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné jablečné koláčky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1973 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
160 g | Listové těsto |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 142,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné jablečné koláčky postup přípravy receptu:
1 | Z listového těsta vyválíme na pomoučeném vále tenký plát. Z něj vykrojíme čtyři kroužky a propíchneme vidličkou. Vložíme asi na 20minut do lednice. |
2 | Troubu předehřejeme na 210C. |
3 | Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme je na tenké plátky. Rozložíme je na těsto do tvaru kruhu tak, aby se částečně překrývaly a pečeme asi 15minut. Poté plech povytáhneme, jablka potřeme rozehřátým máslem, posypeme cukrem a pečeme ještě dalších 15minut. |
Poznámka
Listové těsto připravíme viz recept "Listové těsto" nebo použijeme již hotové, mražené. Ke koláčkům můžeme servírovat vanilkovou zmrzlinu