Kaygana - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaygana
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19730 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 255kJ
14% Sacharidy 49 g
7% Tuky 5 g
5% Sodík 99 mg
23% Bílkoviny 13 g
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 129,4mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaygana postup přípravy receptu:
1 | Ze žloutků, mléka, soli a mouky ušleháme směs, do které přidáme sníh z bílků. |
2 | Vzniklé těsto tvarujeme do placiček a smažíme na horkém másle. |
3 | Podáváme sypané moučkovým cukrem nebo potřené džemem. |