Jednoduchý recept

Koláč s uzenou treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 65 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19732
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Náplň
350 g Filé z aljašské tresky
150 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
120 g Špenátový protlak mražený
1 špetka Sůl
90 g Sýr Čedar
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Koláč s uzenou treskou
90 g Máslo čerstvé
90 g Mouka pšeničná celozrnná
90 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 966kJ
7% Sacharidy 25 g
42% Tuky 31 g
10% Sodík 197 mg
39% Bílkoviny 22 g

Koláč s uzenou treskou postup přípravy receptu:

1

Na pánev dáme tresku, přidáme mléko a smetanu, přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na 10 minut odstavíme. Potom tresku vyjmeme z pánve, zbavíme kůže a rozebereme na kousky. Tekutinu procedíme a uschováme.

2

Smícháme mouku se solí a postupně zapracováváme máslo. Přidáme 2 lžíce vody, vypracujeme tuhé těsto a krátce prohněteme. Potom ho rozválíme na tenkou placku a vyložíme koláčovou formu o průměru 20 cm. Uložíme na 15 minut do ledničky, potom zakryjeme těsto alobalem nebo pečícím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme 10-12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Odstraníme fazole i alobal a ještě 10 minut pečeme dozlatova. Zmírníme teplotu trouby na 190 °C.

3

Z rozmrazeného špenátu vymačkáme tekutinu a společně s rybím masem ho rozložíme na koláč. Do tekutiny, v níž se vařila ryba, vmícháme žloutky, 60 g sýra, sůl, pepř a nalijeme ji na špenát. Posypeme zbývajícím sýrem a ještě 25-30 minut pečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept