Recept

Větrníky s tvarohovým krémem

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 19734
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

6 g Kypřicí prášek do pečiva
25 g Maizena - kukuřičný škrob
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Paprika mletá sladká
6 g Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
500 g Sýr Lučina - termizovaný
70 g Tuk
5 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 984 kcal
Kilojoule 4 118kJ
10% Sacharidy 37 g
107% Tuky 80 g
12% Sodík 248 mg
51% Bílkoviny 29 g

Větrníky s tvarohovým krémem postup přípravy receptu:

1

Z vody, tuku a soli připravíme směs, kterou uvedeme k varu. Postupně vmícháváme mouku smíchanou se škrobem. Těsto mícháme tak dlouho, až se nechytá hrnce.

2

Hotové těsto přendáme do misky a smícháme s vejcem a práškem do pečiva. Pomocí plnícího sáčku se širší trubičkou nastříkáme na vymazaný plech širší bochánky, které potřeme vodou. Pečeme při 150 °C cca 15 minut.

3

Z tvarohového sýru, šlehačky a rozpuštěné lžíce tuku utřeme krém, který ochutíme červenou paprikou a sekanou petrželí. Osolíme dle chuti.

4

Připraveným krémem naplníme upečené větrníky, které jsme rozřízli po délce nožem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept