Polévka s pečeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s pečeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19736 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 g | Kuřecí maso grilované |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 203,5mg |
Draslík | 401,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso grilované, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Vývar zeleninový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s pečeným masem postup přípravy receptu:
1 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme celá vejce, osolíme a mícháníme, až se vejce spojí s jíškou a utvoří se malé hroudičky. |
2 | Přilijeme vývar, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. |
3 | Nakonec do polévky přidáme nadrobno nakrájené, osmažené pečené maso (nebo uzeninu) a vsypeme nasekanou petrželku. |