Jednoduchý recept

Šumavská kyselice

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19737
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

5 ks Brambory
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 l Mléko kefírové
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 619kJ
5% Sacharidy 19 g
7% Tuky 5 g
11% Sodík 220 mg
15% Bílkoviny 8 g

Šumavská kyselice postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nadrobno nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Potom k bramborám přilijeme kyselé mléko rozšlehané s moukou a polévku okmínujeme. Chvíli povaříme, přidáme nasekaný čerstvý kopr a nakonec vmícháme žloutek - už nevaříme.

Poznámka

Podáváme s čerstvým chlebem. Mléko můžeme nahradit kyselou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept