Polévka z masáků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z masáků
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19739 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bujón houbový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Majoránka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 644,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón houbový, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z masáků postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme hladkou mouku a osmahneme. Přidáme mletou papriku, zalijeme vodou a dobře prošleháme. |
2 | Potom do základu vložíme kostku bujónu, očištěné, nakrájené houby, osolíme a opepříme. Vaříme tak dlouho, až houby změknou. |
3 | Nakonec polévku ochutíme prolisovaným česnekem a okořeníme majoránkou. |