Špaldovo - datlové hvězdičky v čokoládové polevě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špaldovo - datlové hvězdičky v čokoládové polevě
Špaldovo - datlové hvězdičky v čokoládové polevě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1974 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Datle |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
180 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná celozrnná |
100 g | Ořechy lískové |
200 g | Poleva čokoládová |
100 g | Sirup datlový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 21,6mg |
Draslík | 253,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Datle, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Poleva čokoládová, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Sirup datlový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špaldovo - datlové hvězdičky v čokoládové polevě postup přípravy receptu:
1 | Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme přes noc odpočinout v chladu. |
2 | Vyválíme plát a vykrájíme hvězdičky. |
3 | Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 170°C. Vytáhneme ještě měkké, po vychladnutí ztuhnou. |
4 | Poléváme rozpuštěnou polevou a zdobíme lískovým oříškem. |
Poznámka
Datlový sirup lze zakoupit v obchodě. Suroviny použijeme v bio kvalitě. Mouku hladkou, špaldovou nebo celozrnnou.