Kuřecí řízky s burskými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky s burskými oříšky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19747 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Koření grilovací |
400 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
100 g | Ořechy burské pražené |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 195,4mg |
Draslík | 602,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 171,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Ořechy burské pražené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky s burskými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuřecí maso nakrájíme na kousky, promícháme se sójovou omáčkou a necháme chvíli odležet. |
2 | Vejce rozšleháme s kořením, nasekanými solenými buráky a nastrouhaným sýrem. Přisypeme tolik hladké mouky, aby vzniklo hustší těstíčko. |
3 | Těstíčko přilijeme k masu a promícháme. Lžící hmotu klademe na pánev s olejem a usmažíme menší placičky. |
Poznámka
Řízečky podáváme s bramborovou kaší. Množství hladké mouky upravíme podle potřeby.
Občas dělávám, dá se říci, stejné řízečky, jen nedávám sýr. Místo mouky jde použít i solamyl, maso lépe drží pohromadě a řízky mi připadají šťavnatější. Oproti receptu jsem použila více oleje na smažení.