Makové košíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makové košíčky
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19751 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
1 špetka | Hřebíček mletý |
70 g | Mák mletý |
3 polévková lžíce | Med včelí |
220 ml | Mléko sójové |
50 g | Mouka sójová odtučněná |
200 g | Mouka špaldová |
50 g | Olej olivový extra panenský |
200 g | Ořechy vlašské |
50 g | Oves Milk - sušený ovesný nápoj |
0,5 kávová lžička | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 150,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 90,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Med včelí, Ořechy vlašské, Pomerančová šťáva, Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Mléko sójové, Mouka sójová odtučněná, Mouka špaldová, Olej olivový extra panenský, Oves Milk - sušený ovesný nápoj mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makové košíčky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme obě mouky, přisypeme sušené mléko, nalijeme vodu, olej a rozklepneme 1 vejce. Vařečkou nebo rukama vypracujeme těsto a dáme odležet. |
2 | Mezitím si připravíme náplň. |
3 | Do rendlíku nalijeme sojové mléko a nasypeme mletý mák. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Jakmile začne směs houstnout, krátce promícháme a odstavíme. Přisypeme skořici a špetku hřebíčku. Zakápneme pomerančovou šťávou a vmícháme med. |
4 | Formičky na košíčky si nejprve vymažeme tukem. Kousky těsta dáváme do formiček a rukou lehce přitlačíme ke stěnám formičky, aby uprostřed zůstala prohlubeň. Do té vložíme lžičkou vychladlou náplň a ozdobíme vlašským ořechem nebo mandlí. Pečeme při střední teplotě asi 70 minut. |
5 | Podáváme vychladlé jako moučník. |
Poznámka
Na ozdobu košíčků použijeme 20 ks vlašských ořechů.