Recept

Makrely v rajské omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 19760

Ingredience

30 g Cibule
2 polévková lžíce Kečup
2 ks Makrela obecná
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
50 ml Olej stolní
0,5 ks Polévkové kostky Vitana
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 853 kcal
Kilojoule 3 568kJ
2% Sacharidy 7 g
82% Tuky 61 g
20% Sodík 408 mg
124% Bílkoviny 70 g

Makrely v rajské omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěné makrely bez hlav omyjeme a necháme okapat. Osolíme je a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme trochou horké vody a pečeme 15-20 minut ve vyhřáté troubě.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme kečup a vše zalijeme teplou vodou s rozmíchaným bujónem. Vaříme asi 5 minut na hustší omáčku.

3

Makrely upravíme na talíře a přelijeme rajskou omáčkou.

4

Podáváme s čerstvou bagetou nebo vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept