Kapr na pivu s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na pivu s křenem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19766 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 krajíc | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
800 g | Kapr obecný |
4 polévková lžíce | Křen |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 151,0mg |
Draslík | 792,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Kapr obecný, Křen, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na pivu s křenem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra osolíme a opepříme. Z krajíce chleba odkrojíme kůrku, střídku nastrouháme do misky a zalijeme pivem. |
2 | Připravené porce kapra zprudka opečeme na pánvi a vyjmeme. Ve výpeku rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. V pivu namočený chléb rozmělníme na kaši a vlijeme do pánve. Rozmícháme, osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Chvíli povaříme a nalijeme na kapra. |
3 | Porce kapra upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným křenem. |
4 | Podáváme s různě upravenými bramborami. |