Králík na šlehačce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na šlehačce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19767 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1000 g | Králičí maso |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Salám měkký |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 290,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Králičí maso, Paprika zelená, Salám měkký, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na šlehačce postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce králíka osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Maso poklademe oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí a salámem nakrájeným na nudličky. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše posypeme nastrouhaným sýrem. |
2 | Podlijeme vodou, zalijeme smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. |
3 | Podáváme s různě upravenými bramborami. |