Čína z vepřových jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čína z vepřových jater
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19769 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Játra vepřová |
1 kávová lžička | Kari koření |
50 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
6 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 385,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 27g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Kari koření, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Eidam cihla 40%, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čína z vepřových jater postup přípravy receptu:
1 | Očištěná játra, zeleninu a žampiony nakrájíme na kousky, okořeníme a přilijeme sójovou omáčku a worcester. Vše osmažíme na rozpáleném oleji na pánvi doměkka. Pokrm dochutíme a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s rýží nebo s různě upravenými bramborami. |