Domácí sulc - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí sulc
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1977 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
4 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 hrst | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vepřové koleno |
4 ks | Vepřové nožičky |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 880,0mg |
Draslík | 830,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 32,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sůl, Vepřové nožičky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí sulc postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou vaříme koleno, nožičky a bobkový list, tak dlouho až bude maso odpadávat, cca 2 hodiny. |
2 | Maso vyndáme z vody a vývar uschováme. |
3 | Nakrájíme na menší kousky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou. |
4 | Osolíme, opepříme a dáme do pekáče. |
5 | Zalijeme vývarem, dle chuti přidáme ocet, promícháme a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc. Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky. |
Dělávám jak sulc pouze z nožiček, tak někdy přidávám i koleno. Nožičky zaručí dokonalé ztuhnutí, nechávam si všechno u řezníka přeseknout. Zadní koleno je více masité. Z koření ještě přidávám nové koření. Zkusila jsem podle tohoto receptu přidat cibuli a petrželku k masu před ztuhnutím, ale zůstanu u klasiky, nechat ztuhnout jen tak a když, tak cibuli i petrželku přidat až na talíři. Někomu to může takto chutnat, na řezu je to i barevnější, takže recept nehaním