Kuřecí játra po židovsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra po židovsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19770 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
750 g | Játra kuřecí |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 892,2mg |
Draslík | 543,6mg |
Vláknina | 331,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra kuřecí, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra po židovsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěná játra nakrájíme na kousky a promícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a mletou paprikou. V pánvi na rozpáleném oleji játra zprudka opečeme a zalijeme vejci rozšlehanými s vínem. Krátce zapečeme. |
2 | Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou. |