Jednoduchý recept

Sváteční ovesná buchta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19771

Ingredience

50 g Datle
10 g Kakao - prášek
1 špetka Kardamom
50 g Mandle
50 g Meruňky sušené
40 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
125 g Ovesné vločky
50 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Sirup citronový
1 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
420 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 880kJ
7% Sacharidy 26 g
14% Tuky 10 g
1% Sodík 24 mg
13% Bílkoviny 7 g

Sváteční ovesná buchta postup přípravy receptu:

1

Ovesné vločky nasypeme do misky, přisypeme ovesné sušené mléko a zalijeme horkou vodou. Promícháme a necháme bobtnat asi 12 minut.

2

Ořechy a mandle použijeme posekané, meruňky s datlemi si nakrájíme na menší kousky. Z bílků si našleháme sníh.

3

Do ovesných vloček vmícháme 2 žloutky, přisypeme sekané ořechy s mandlemi a posypeme kakaovým práškem. Jako koření dodáme skořici, kardamom a pár kapek citronového sirupu. Vše důkladně promícháme. Přisypeme krájené ovoce a lehce přimícháme sníh z bílků.

4

Těsto vložíme do vymazané dortové formy a pečeme při středních teplotách 40 minut.

5

Vychladlý dort můžeme podávat samostatně jako buchtu nebo korpus ozdobíme šlehačkou a ovocem jako dort.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept