Sváteční ovesná buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sváteční ovesná buchta
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19771 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
50 g | Datle |
10 g | Kakao - prášek |
1 špetka | Kardamom |
50 g | Mandle |
50 g | Meruňky sušené |
50 g | Ořechy vlašské |
40 g | Oves Milk - sušený ovesný nápoj |
125 g | Ovesné vločky |
0,5 kávová lžička | Sirup citronový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
420 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 293,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Datle, Kakao - prášek, Kardamom, Mandle, Meruňky sušené, Ořechy vlašské, Ovesné vločky, Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oves Milk - sušený ovesný nápoj, Sirup citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sváteční ovesná buchta postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky nasypeme do misky, přisypeme ovesné sušené mléko a zalijeme horkou vodou. Promícháme a necháme bobtnat asi 12 minut. |
2 | Ořechy a mandle použijeme posekané, meruňky s datlemi si nakrájíme na menší kousky. Z bílků si našleháme sníh. |
3 | Do ovesných vloček vmícháme 2 žloutky, přisypeme sekané ořechy s mandlemi a posypeme kakaovým práškem. Jako koření dodáme skořici, kardamom a pár kapek citronového sirupu. Vše důkladně promícháme. Přisypeme krájené ovoce a lehce přimícháme sníh z bílků. |
4 | Těsto vložíme do vymazané dortové formy a pečeme při středních teplotách 40 minut. |
5 | Vychladlý dort můžeme podávat samostatně jako buchtu nebo korpus ozdobíme šlehačkou a ovocem jako dort. |