Jednoduchý recept

Mleté řízky v leču

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19774
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Lečo sterilované
400 g Maso mleté - mix
150 ml Mléko polotučné
100 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 ml Smetana 12% (konzumní)
5 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 650kJ
5% Sacharidy 18 g
74% Tuky 55 g
26% Sodík 515 mg
29% Bílkoviny 17 g

Mleté řízky v leču postup přípravy receptu:

1

Vejce rozšleháme s mlékem, přisypeme strouhanku a necháme chvíli bobtnat. Potom přidáme mleté maso, osolíme a dobře promícháme.

2

Ze směsi vytvarujeme řízky a usmažíme je na oleji na větší pánvi. Před dosmažením k řízkům přidáme lečo rozmíchané s rajčatovým protlakem a po chvíli přilijeme smetanu. Pokrm okořeníme mletou paprikou a dopečeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept