Recept

Brambory zapečené se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19776

Ingredience

200 g Anglická slanina
400 g Brambory
200 g Mozzarella
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 špetka Česnek sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 194kJ
5% Sacharidy 17 g
55% Tuky 41 g
40% Sodík 799 mg
38% Bílkoviny 22 g

Brambory zapečené se slaninou postup přípravy receptu:

1

Brambory budeme vařit i se slupkou, proto je dobře omyjeme, nejlépe kartáčkem na zeleninu.

2

Vaříme ve slaném nálevu jen 10 minut, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Nakrájíme na větší kousky a dáme do zapékací misky, přidáme na kostky nakrájenou anglickou slaninu, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a dochutíme sušeným česnekem. Nakonec zasypeme strouhanou mozzarellou.

3

Rozehřejeme troubu na 150°C a pečeme 10-15 minut, až se sýr rozpustí a zezlátne. Servírujeme v zapékací misce ozdobené čerstvou petrželkou.

Poznámka

Brambory můžeme podávat jako přílohu nebo hlavní chod. Můžeme přidat klobásu a chuť bude ještě výraznější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept