Vepřové medailonky Val Capriasa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové medailonky Val Capriasa
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 19777 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hříbky čerstvé |
200 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Rajčata |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřová kýta |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 313,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 255,4mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Olej rostlinný, Rajčata, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové medailonky Val Capriasa postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu nakrájíme na medailonky, naklepeme, z obou stran zprudka orestujeme na pánvi s tukem, a poté naskládáme do zapékací misky. Zbývající tuk slijeme a na pánev nalijeme bílé víno, které chvíli povaříme. Přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou a touto směsí zalijeme medailonky. |
2 | Na plátky nakrájené houby (hříbky) podusíme na másle, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a společně podusíme. Nakonec přidáme oloupaná, jader zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, zamícháme, okořeníme, směs rozložíme na maso a poklademe plátky sýru. |
3 | Listové těsto rozválíme na plochu o něco větší než je forma, aby vznikly okraje. Těsto poté položíme na masovou směs a okraje dobře přitlačíme. Uprostřed vykrojíme menší otvor, povrch můžeme poklást zbytky těsta a potřeme rozšlehaným vejcem. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě (na 220°C) asi 20 minut. |