Pestré závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestré závitky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 19779 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Pažitka |
100 g | Salám uherský |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vepřové kotlety |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 133,0mg |
Draslík | 396,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Salám uherský, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestré závitky postup přípravy receptu:
1 | Omyté, osušené řízky naklepeme a posolíme. Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, pažitku nakrájíme nadrobno. Řízky posypeme vrstvou mrkve, dále vrstvou pažitky a doprostřed vložíme kousek sýra zabalený do uherského salámu. |
2 | Takto připravené plátky srolujeme, ovážeme nití a ze všech stran opečeme, poté zalijeme bílým vínem a na mírném ohni dusíme doměkka. Pokud je potřeba, přidáme v průběhu vaření ještě trochu vína. |
3 | Nakonec zahustíme smetanou, případně dokořeníme. Závitky podáváme rozkrojené, aby vynikla barevnost, přelijeme je omáčkou a podáváme s jakoukoliv přílohou (brambory, těstoviny, rösti). |