Penne zapečené s kuřecím masem a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne zapečené s kuřecím masem a brokolicí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 19780 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
400 g | Kuřecí prsa |
200 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 572,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mozzarella, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne zapečené s kuřecím masem a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle istrukcí na obalu. Vodu slijeme, těstoviny propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Na pánvičce rozehřejeme olivový olej a na něm 3 minuty opékáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a prolisovaný česnek, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme malé růžičky brokolice a vaříme ještě 3 minuty. |
3 | Do pánvičky nasypeme těstoviny a promícháme, aby se spojily se smetanou. Rozdělíme do zapékacích misek a posypeme nastrouhanou mozzarellou. Rozehřejeme troubu na 200°C a pečeme 10-15 minut, až se sýr rozteče a zezlátne. |