Játrové tournedos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrové tournedos
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 19785 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
400 g | Játra vepřová |
200 ml | Kompot ananasový |
200 ml | Kompot mandarinkový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 310,4mg |
Draslík | 393,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Játra vepřová, Kompot ananasový, Kompot mandarinkový, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrové tournedos postup přípravy receptu:
1 | Očištěná játra nakrájíme na menší plátky, opepříme, potřeme olejem a napíchneme na jehly. Připravené špízy grilujeme. Když se játra zatáhnou, osolíme je. Slaninu nakrájíme na plátky a opečeme. |
2 | Krajíčky chleba obložíme pečenými játry, okapaným ovocem a plátky slaniny. |