Dušená mrkev s tvarohem a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mrkev s tvarohem a šlehačkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 19787 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 724kJ
10% Sacharidy 37 g
414% Tuky 311 g
0% Sodík 0 mg
22% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 33,6mg |
Draslík | 0,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mrkev s tvarohem a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a podusíme na másle doměkka. |
2 | Přidáme tvaroh, promícháme a podle chuti osladíme. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu. |
3 | Podáváme s bílým pečivem. |