Recept

Hovězí polévka se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19792
Kategorie: Polévky

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
300 g Hovězí maso vařené
1 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Ječné kroupy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Nové koření mleté
1 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Polévkové koření
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 958kJ
4% Sacharidy 16 g
124% Tuky 93 g
40% Sodík 807 mg
46% Bílkoviny 26 g

Hovězí polévka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vařené hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Dáme do hrnce s vývarem, přidáme krupky a vaříme při střední teplotě asi 30 minut.

2

Během vaření lžící odstraňujeme tvořící se pěnu.

3

Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.

4

V pánvi zpěníme máslo, přidáme zeleninu a cibuli a opečeme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a koření - sůl, mletý pepř, mleté nové koření, sušené oregano, sójovou omáčku, polévkové koření, worcestrovou omáčku a mletou papriku. Dobře promícháme a směs přidáme do vývaru s krupkami. Vaříme ještě dalších 30 minut.

5

Polévku podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept