Bramborové špalíčky s povidlovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové špalíčky s povidlovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19793 |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Med včelí |
125 ml | Mléko polotučné |
400 g | Povidla švestková |
1 špetka | Skořice mletá |
Bramborové špalíčky s povidlovou omáčkou | |
500 g | Brambory vařené ve slupce |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 529,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Skořice mletá, Brambory vařené ve slupce, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Povidla švestková, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové špalíčky s povidlovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl, olej a vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta vyválíme válečky, nakrájíme je na špalíčky a uvaříme v mírně osolené vodě. |
3 | Švestková povidla rozmícháme s mlékem a podle chuti osladíme cukrem a medem. Okořeníme skořicí a omáčku dohladka vyšleháme. |
4 | Uvařené špalíčky rozdělíme na talíře a přelijeme švestkovou omáčkou. |