Recept

Masové knedlíčky v šafránovém vývaru

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19794
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
750 g Maso mleté - mix
0,3 kávová lžička Máta
100 g Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
3 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Šafrán
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 619kJ
7% Sacharidy 25 g
63% Tuky 47 g
11% Sodík 224 mg
41% Bílkoviny 23 g

Masové knedlíčky v šafránovém vývaru postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme směs na masové knedlíčky. V misce promícháme vidličkou mleté maso, kukuřičnou mouku (můžeme nahradit krupičkou), drobně pokrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř a mletý koriandr. Směs necháme alespoň 20 minut odstát. Je-li směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky.

2

Mezitím v hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a upražíme světlou jíšku. Pomalu rozředíme studenou vodou, necháme přejít varem, poté zmírníme oheň a přidáme sušený šafrán rozpuštěný ve lžíci teplé vody, sušenou mátu, sůl, kuličky pepře a zamícháme. Z masové hmoty tvoříme navlhčenýma rukama malé knedlíčky a vkládáme do mírně se vařící polévky. Necháme asi 20 minut povařit.

3

Polévku podáváme horkou nejlépe s kukuřičným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept