Masové knedlíčky v šafránovém vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové knedlíčky v šafránovém vývaru
Masové knedlíčky v šafránovém vývaru
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19794 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
750 g | Maso mleté - mix |
0,3 kávová lžička | Máta |
100 g | Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
3 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 61,8mg |
Draslík | 102,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 53,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Koriandr mletý, Máta, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka kukuřičná, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové knedlíčky v šafránovém vývaru postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme směs na masové knedlíčky. V misce promícháme vidličkou mleté maso, kukuřičnou mouku (můžeme nahradit krupičkou), drobně pokrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř a mletý koriandr. Směs necháme alespoň 20 minut odstát. Je-li směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky. |
2 | Mezitím v hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a upražíme světlou jíšku. Pomalu rozředíme studenou vodou, necháme přejít varem, poté zmírníme oheň a přidáme sušený šafrán rozpuštěný ve lžíci teplé vody, sušenou mátu, sůl, kuličky pepře a zamícháme. Z masové hmoty tvoříme navlhčenýma rukama malé knedlíčky a vkládáme do mírně se vařící polévky. Necháme asi 20 minut povařit. |
3 | Polévku podáváme horkou nejlépe s kukuřičným chlebem. |