Jednoduchý recept

Kuřecí polévka s rýží Florentino

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19796
Kategorie: Polévky

Ingredience

200 g Kuřecí maso vařené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř bílý
100 g Rýže loupaná
100 g Špenát listový čerstvý
0,3 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Víno madeira
250 ml Voda pitná
750 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 945kJ
7% Sacharidy 24 g
16% Tuky 12 g
33% Sodík 660 mg
33% Bílkoviny 18 g

Kuřecí polévka s rýží Florentino postup přípravy receptu:

1

Rýži propereme, spaříme horkou vodou a uvaříme ve 250 ml osolené vody.

2

Špenátové listy omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vařené kuřecí maso nakrájíme na kostky.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme špenát a necháme za občasného míchání podusit. Přidáme vývar a vařené kuřecí maso a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Pak přidáme vařenou rýži a necháme asi 5 minut prohřát. Zakapeme několika kapkami madeiry a okořeníme mletým pepřem, muškátovým oříškem a osolíme.

4

Polévku podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept