Kuřecí polévka s rýží Florentino - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s rýží Florentino
Kuřecí polévka s rýží Florentino
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19796 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
200 g | Kuřecí maso vařené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř bílý |
100 g | Rýže loupaná |
100 g | Špenát listový čerstvý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno madeira |
250 ml | Voda pitná |
750 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 180,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pepř bílý, Rýže loupaná, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s rýží Florentino postup přípravy receptu:
1 | Rýži propereme, spaříme horkou vodou a uvaříme ve 250 ml osolené vody. |
2 | Špenátové listy omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vařené kuřecí maso nakrájíme na kostky. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme špenát a necháme za občasného míchání podusit. Přidáme vývar a vařené kuřecí maso a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Pak přidáme vařenou rýži a necháme asi 5 minut prohřát. Zakapeme několika kapkami madeiry a okořeníme mletým pepřem, muškátovým oříškem a osolíme. |
4 | Polévku podáváme horkou. |