Recept

Fazolové lusky na kyselo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1980

Ingredience

30 g Cukr krupice
1150 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
30 g Kopr sterilovaný
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
30 ml Ocet kvasný lihový
250 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 684kJ
3% Sacharidy 10 g
17% Tuky 13 g
58% Sodík 1 g
4% Bílkoviny 2 g

Fazolové lusky na kyselo postup přípravy receptu:

1

Fazolové lusky zastříkneme trochou teplé vody, osolíme a částečně podusíme.

2

Z poloviny dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji smetanou a rozšleháme. Vlijeme do fazolových lusků a za občasného promíchání je udusíme téměř doměkka.

3

Ke konci dušení přidáme jemně nakrájený kopr, přidáme sůl, cukr a necháme přejít varem.

4

Nakonec pokrm zjemníme přidáním zbylého másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept