Brynzové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzové řezy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19804 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
200 g | Sýr Brynza |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 199,8mg |
Draslík | 42,0mg |
Vláknina | 509,4mg |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Brynza, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzové řezy postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na plotně rozpustíme brynzu. Přilijeme žloutky rozmíchané v mléce a přisypeme mouku. Za stálého míchání uvaříme kaši, která se nechytá vařečky. |
2 | Krajíčky veky potřeme po obou stranách uvařenou sýrovou pomazánkou, namočíme je v rozšlehaném bílku a obalíme ve strouhance. Usmažíme na oleji na pánvi. |
3 | Řezy podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. |