Recept

Houbové lívanečky se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19808

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
30 g Droždí
80 g Houby čerstvé
87 g Kečup
250 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 849kJ
14% Sacharidy 49 g
29% Tuky 21 g
24% Sodík 488 mg
25% Bílkoviny 14 g

Houbové lívanečky se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Droždí rozetřeme s cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka, přisypeme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Potom po částech přiléváme osolené mléko s rozšlehaným vejcem a přisypáváme mouku. Nakonec vmícháme očištěné, nakrájené houby, špetku zázvoru a pepř.

2

Na vymaštěném lívanečníku pečeme lívance po obou stranách dorůžova. Po upečení je ozdobíme kopečkem osolené, ušlehané smetany, kečupem a nasekanou petrželkou.

3

Podáváme se salátem z rajčat a okurek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept