Zapečené brambory s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s houbami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19816 |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
150 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 699,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Pažitka, Rozmarýn sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s houbami postup přípravy receptu:
1 | Syrové, očištěné brambory nakrájíme na plátky a v osolené vodě |
2 | povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. |
3 | Čerstvé houby nakrájíme na kousky, máme-li houby sušené, nezapomeneme je předem namočit v mléce. |
4 | Pekáček vymažeme máslem a na dno pokládáme plátky vařených brambor. Další vrstvou budou houby, na které nasypeme sekanou pažitku, rozmarýn a utřený česnek. Stejným postupem vytvoříme 3 až 4 vrstvy. Poslední vrstvu osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. |
5 | Pečeme při střední teplotě asi 45 minut. |
6 | Můžeme ozdobit sekanou pažitkou a ještě teplé podáváme. |