Jednoduchý recept

Žampionový krém

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19836

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Houbové koření
1 špetka Kmín celý
10 g Mascarpone
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
500 ml Vývar zeleninový
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 656kJ
6% Sacharidy 21 g
44% Tuky 33 g
32% Sodík 649 mg
13% Bílkoviny 7 g

Žampionový krém postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme, dokud nezměkne a nezezlátne. Přidáme hladkou mouku a restujeme další

2

3 minuty do růžova. Okořeníme kmínem a houbovým kořením.

3

Přidáme na plátky nakrájené žampiony a podlijeme jen malým množstvým vývaru. A to tak, aby se žampiony nepřichytávaly, ale aby se restovaly, ne vařily.

4

Po 4 minutách zalijeme zbytkem vývaru a vaříme doměkka. Pak přilijeme smetanu, osolíme a necháme prohřát. Servírujeme s nočkem Mascarpone, posypané zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept