Jednoduchý recept

Penne zapečené s mletým masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 19838
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

10 g Bazalka
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
5 polévková lžíce Kečup
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Maso mleté - mix
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Mozzarella
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Protlak rajčatový
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Penne
5 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,409 kcal
Kilojoule 5 894kJ
32% Sacharidy 115 g
109% Tuky 82 g
50% Sodík 1 g
89% Bílkoviny 50 g

Penne zapečené s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

2

Na pánvi rozehřejeme olej a na něm restujeme cibulku dozlatova, přidáme rajčatový protlak a necháme 3 minuty restovat. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, česnek a opékáme 5 minut ze všech stran. Pak podléváme vývarem tak, aby se mleté maso dusilo dalších 5 minut. Přidáme kečup, bazalku a prohříváme ještě 5 minut.

3

Nastrouháme mozzarellu.

4

Připravíme bešamel. Do rozehřátého másla vmícháme mouku, až se vytvoří růžová jíška, tu zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Povaříme tři minuty a pak odstavíme z ohně.

5

Do zapékací misky nandáme vrstvu těstovin, vrstvu mletého masa a vrstvu nastrouhaného sýra. Vrstvy střídáme, než zaplníme mísu. Poslední vrstva by měla být sýr a na něj nalitý bešamel.

6

Pečeme v troubě 20 minut, až se sýr rozteče a bešamel ztuhne.

Poznámka

Podáváme s čerstvým salátem a řeckými tzatziky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept