Závitky z hovězího masa se slaninou a okurkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z hovězího masa se slaninou a okurkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 19840 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 dkg | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí libové |
3 dl | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 75,7mg |
Draslík | 812,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 223,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Hovězí libové, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z hovězího masa se slaninou a okurkami postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si na kostičky nakrájíme anglickou slaninu, okurky a brambory. |
2 | Hovězí plátky naklepeme, posypeme anglickou slaninou, okurkami a bramborami. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou cibuli. |
3 | Závitky svineme, převážeme nití, pomoučíme a ze všech stran opečeme na rozpáleném tuku. |
4 | Podlijeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka. |