Recept

Zelný nákyp s těstovinami a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 19844
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
250 ml Hovězí vývar základní
20 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 kávová lžička Sůl
250 g Šunka dušená
120 g Sýr Eidam cihla 40%
500 g Těstoviny čtyřvaječné
2 l Voda pitná
850 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 220kJ
30% Sacharidy 110 g
27% Tuky 20 g
30% Sodík 590 mg
68% Bílkoviny 38 g

Zelný nákyp s těstovinami a šunkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.

2

Kysané zelí vložíme do hrnce, přilijeme 50 ml vývaru a vaříme asi 10 minut. Potom přidáme na nudličky nakrájenou šunku, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, trochu cukru, rajčatový protlak, sůl a pepř. Přilijeme zbylý vývar a zamícháme.

3

Do máslem vymaštěného pekáče dáme vařené těstoviny, připravenou zelnou směs a zlehka promícháme.

4

Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Chvíli před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem.

5

Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept